Douane, verwerking, verpakking, opslag, distributie; wij hebben alle schakels in eigen beheer èn onder 1 dak. Door dit fullservice concept kunnen we de kwaliteit van het hele proces waarborgen, zijn we zeer flexibel en kunnen we snel inspringen op individuele klantvragen.

 

Voorraad

Op onze locatie hebben we de beschikking over een totale opslagcapaciteit voor zo’n 20.000 ton bevroren en 400 ton vers vlees. Hiermee behoren we tot de grotere voorraadhouders van vlees in Europa. De temperatuur in onze koel- en vrieshuizen wordt door een geavanceerd computersysteem continu in de gaten gehouden.

Tempereercel
Bestelt u diepgevroren producten die u voor verdere verwerking in uw bedrijfsproces eerst op temperatuur moet laten komen? Dit kunnen wij alvast voor u doen in onze eigen tempereercel. Zo kan een partij bij levering meteen in uw bedrijfsproces worden doorgevoerd. En het scheelt u tijd en ruimte. Download (Engelstalige) PDF voor meer informatie.

Distributie

Onze nieuwste (2015) en tevens grootste vriescellen bevatten een automatisch kranensysteem. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de organisatie om een groot deel van de bestellingen binnen 24 uur door heel West Europa af te leveren.
Wij bezitten een eigen wagenpark dat bestaat uit de modernste vrachtwagens die aan alle criteria voldoen. Uiteraard betreft het geconditioneerde wagens en wordt de temperatuur van de producten voortdurend gecontroleerd. Ook stellen we hoge eisen aan onze chauffeurs.
Naast onze eigen wagens wordt transport aangevuld met een kundig extern netwerk.
Een ijzersterk punt van Jan Zandbergen is de snelheid en efficiëntie in de distributie: vandaag besteld, morgen in huis (binnen West Europa). Betrouwbare levertijden zijn een must.

Eigen productiefaciliteit

Uitsnijderij
In onze uitsnijderij verwerken we varkensvlees & pluimvee preparaat. Dit verse vlees wordt, na controle bij binnenkomst, vakkundig door onze eigen medewerkers verwerkt tot de gewenste halffabrikaten en in speciale snelvriestunnels diepgevroren. Het gehele proces verloopt volgens BRC richtlijnen.

Ook het portioneren van vlees behoort tot de mogelijkheden. Dit gebeurt bij onze dochteronderneming Diviande.

High risk verpakkingslijn
Wij beschikken over een verpakkingslijn in een zogeheten high risk ruimte, al spreken wij liever over high care. In een afgesloten ruimte en onder beschermende omstandigheden kunnen we kant-en-klare producten voor u inpakken.
Aan veel wensen kan worden voldaan. Er zijn diverse zaktypes mogelijk. De plastic zakken -al dan niet met uw eigen ontwerp- kunnen worden voorzien van labels. Tevens is het mogelijk tekst op de verpakking te printen.
Ook als het gaat om hoeveelheden is veel mogelijk. Verpakkingen kunnen worden gemaakt van 300 gram tot 10 kilogram.

Kwaliteitsdienst

Jan Zandbergen werkt met een eigen kwaliteitsdienst. Zodra het vlees in Veenendaal arriveert, wordt het door onze vakkundige kwaliteitsmedewerkers gecontroleerd op kwaliteit en specificaties. De afdeling beschikt over een goed geoutilleerd laboratorium en waarborgt dagelijks de kwaliteit van ons vlees.

BRC-gecertificeerd
Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat is BRC gecertificeerd. Een norm die is opgesteld door het British Retail Consortium (BRC). Jan Zandbergen heeft BRC klasse AA certificering voor zowel het onderdeel Food Safety en voor het onderdeel Storage & Distribution. Een BRC klasse AA certificering geeft aan dat er volgens de strengste kwaliteitseisen wordt gewerkt. Dit geeft afnemers wereldwijd de zekerheid dat bij Jan Zandbergen het volledige bedrijfsproces wordt beheerst en de voedselveiligheid wordt gegarandeerd.

Download BRC Certificaat Food
Download BRC Certificaat Storage & Distribution

QS-certificering
QS staat voor Qualität und Sicherheit fur Lebensmittel vom Erzeuger bis zum Verbraucher. Het QS certificeringsysteem is opgezet door de Duitse levensmiddelenindustrie. Voor de vleessector eist het QS systeem kwaliteitscontrole over de hele keten, van geboorte tot slacht en verwerking. Traceerbaarheid van de grondstoffen en transparantie van productie zijn belangrijke bouwstenen. Onderdeel is ook de bescherming van het dier. De regels gelden voor Duitse en voor geïmporteerde producten.

Jan Zandbergen is QS gecertificeerd. Voor een download van het certificaat, klikt u hier.

Skal-certificaat
Tevens is Jan Zandbergen in het bezit van het Skal-certificaat. Het doel van Stichting Skal is de consument zekerheid te bieden dat een product met de aanduiding “biologisch” ook werkelijk biologisch is voortgebracht.

Douanetechnische zaken

Een juiste afhandeling van douanetechnische zaken is onontbeerlijk voor een organisatie die vlees en gevogelte van overzee laat komen. Daarom hebben we voor de import/export en customs services een team specialisten en opgeleide declaranten in huis. Zodoende kunnen we zelf een deel van de inklaringen verzorgen. De medewerkers onderhouden tevens de contacten met de douane. Daarnaast beschikken zij over goede kennis van licenties en licentiebeheer.

AEO

Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat is AEO gecertificeerd. Met deze certificering bewijs je dat bepaalde processen in de organisatie goed geregeld zijn. Zo moet een AEO bijvoorbeeld financieel gezond zijn en de goederenadministratie moet transparant zijn. Al deze zaken geven aan dat een AEO gecertificeerd bedrijf een betrouwbare partner is.