Logo future food group‘Proteïnerijk voedsel van de toekomst’ dat is de visie van de Future Food Group die begin oktober van start is gegaan. Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te zijn bij de innovatie en productie van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vooral vleesalternatieven. Future Food Group staat onder leiding van de heer Anton Bal en is gevestigd in Oss.

Om deze ambitie tot stand te brengen is een partnership opgezet met Jan Zandbergen. De commerciële inzet voor de Future Food Group (FFG) in de EU wordt gedaan door Jan Zandbergen. Deze gaat de FFG ondersteunen om ze een prominente plek in de wereld van voedsel te helpen bereiken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij het nieuwe bedrijf, wat betekent dat de focus ligt op gezondesmaakvolle, duurzame producten, waaronder veganistische en biologische producten. Voor ‘het eten van morgen’ richt Future Food Group zich met name op de ontwikkeling van een innovatief plantaardig assortimentOndanks de blik op plantaardige structuren, blijft ook vlees als proteïnebron onder de aandacht. Zo staat onderzoek naar kweekvlees op het programma en behoren biologische vleesconcepten tot de mogelijkheden.  

De meeste producten van het uitgebreide assortiment vleesvervangers zijn gemaakt op basis van eiwitrijke planten zoals kikkererwten of algen. Voorbeelden van het assortiment zijn snacks, maaltijdcomponenten en veganistische vleeswaren. Future Food Group richt zich op de retail/cash&carry, out of home en de foodservice. Daarbij kunnen producten als private label worden geleverd of onder een merk van Future Food Group.