Skip to content

Future Food Group onthult vliegende start Future Farm in Verenigd Koninkrijk

Het Braziliaanse foodtech-bedrijf Future Farm maakt een vliegende start in 2021. Vanaf januari is hun assortiment vleesvervangers verkrijgbaar bij Sainsbury’s en daarmee in het gehele Vereningd Koninkrijk beschikbaar – net op tijd voor de jaarlijkse actiemaand ‘Veganuary’.


Future Farm, al marktleider in Brazilië, kent een snelle groei. In samenwerking met de Future Food Group, de exclusieve leverancier van Future Farm in de EU en het VK en onderdeel van de Jan Zandbergen Group, zijn ze begin vorig jaar naar Nederland gekomen met plannen om de Europese markt uit te breiden. Het huidige succes dat ze in het Vereningd Koninkrijk hebben, getuigt van een vruchtbare samenwerking.

Jan Zandbergen Group - logo Future Farm - Future Food Group

De verkoopcijfers – gedreven door een introductiepromo tot 18 januari – overtreffen de verwachtingen. Met de Future Burger, Future Meatball, Future Sausage en Future Mince landelijk verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, heeft Future Farm zichzelf op de kaart gezet in Veganuary, traditioneel de belangrijkste maand van het jaar voor plantaardige vleesproducenten.

Future Farm producten
De hoogwaardige producten van Future Farm hebben dezelfde textuur, sappigheid en vleessmaak als vlees, maar zijn volledig plantaardig en ook glutenvrij. Door plantaardige vleesvervangers te produceren, draagt Future Farm bij aan het verminderen van CO2 uitstoot en onnodig dierenleed. Future Farm gelooft dat de combinatie van innovatie, duurzaamheid en smaak de wereld ingrijpend kan veranderen – burger voor burger.

Samenwerking
Om de Europese en Britse markt te betreden, werkt Future Farm sinds april 2020 samen met Future Food Group (FFG). Future Food Group, onderdeel van de Jan Zandbergen Group, is de exclusieve leverancier van Future Farm in de EU en het Verenigd Koninkrijk. Laurens Zandbergen, Marketing Manager van Future Food Group; “De visie die wij met Future Food Group hebben, is om ‘proteïnerijk voedsel van de toekomst’ te creëren. We zijn een partnerschap aangegaan met Future Farm, dat net als wij een innovatieve voedselproducent is met kwaliteit en duurzaamheid als kernwaarden. We zijn er trots op dat het populairste plantaardige merk van Brazilië dankzij onze inspanning nu ook in het Verenigd Koninkrijk is geïntroduceerd.”

Marcos Leta, oprichter van Future Farm sluit hierop aan; “We zochten een partner met een vergelijkbaar innovatief DNA om ons te helpen onze visie in Europa uit te dragen en Future Food Group heeft bewezen dat zij de juiste partij hiervoor is. Ons merk wint terrein en we kijken ernaar uit om samen meer markten te veroveren. “

Future Farm producten zijn beschikbaar voor zowel Foodservice / Cash and Carry als Retail. 

Geïnteresseerden in de producten van Future Farm kunnen contact opnemen met Future Food Group