Jan Zandbergen is de exclusieve EU (behalve Groot-Brittannië) distributeur van de plantaardige burger van Moving Mountains Foods. De Moving Mountains® Burger is een op planten gebaseerd alternatief voor de rundvleesburger. Het is nauwelijks te onderscheiden van vlees, het sist in de pan net als een echte stukje rundvlees en het smaakt heerlijk.

Plantaardige eiwitten worden steeds populairder en winnen snel marktaandeel. Het kostte Moving Mountains 4 jaar om, samen met deskundige eiwittechnologen en toonaangevende smaakmakers, een van de meest realistische vleesalternatieven ter wereld te creëren. Met maar liefst 25 gram aan plantaardig eiwit per burger van 6 ounce, een ongeëvenaarde textuur, sappigheid en mondgevoel, is dit het product van 2019.

Ingrediënten
Dit plantaardige vleesalternatief is gemaakt van een unieke mix van eenvoudige maar goed doordachte ingrediënten, zoals erwten- en tarweproteïne, kokosnoot en champignons.

Er zijn drie verschillende gewichtscategorieën; 2 oz, 4 oz en 6 oz.

 

Voor wie?
De burger is niet alleen gericht op het groeiend aantal vegetariërs en flexitariërs, maar is ook geschikt voor veganisten en zal zelfs vleesliefhebbers goed smaken. Moving Mountains® is volop bezig met de ontwikkeling van verschillende andere alternatieve vleesproducten. Doelstelling zijn producten die qua uiterlijk, smaak, geur en bite vergelijkbaar zijn met dierlijk vlees en waar iedereen van zal genieten.

Omdat de Moving Mountains® Burger een exclusief product is, wordt het ook als zodanig op de markt gebracht. De burgers zullen op het menu van high-end hamburgerketens en kwaliteitsrestaurants komen te staan.