Plantaardige eiwitten worden steeds populairder en winnen snel marktaandeel. Jan Zandbergen is de exclusieve EU (behalve Groot-Brittannië) distributeur van de plantaardige producten van Moving Mountains Foods.

Het ultieme doel van Moving Mountains is het creëren van vleesvervangers die niet alleen populair zijn bij vegetariërs en veganisten, maar die ook door flexitariërs en vleesliefhebbers enorm gewaardeerd worden. Om dit te bereiken ontwikkelt Moving Mountains producten die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen. Momenteel zijn er plant-based burgers en hot dogs beschikbaar. Moving Mountains® is volop bezig met de ontwikkeling van verschillende andere alternatieve vleesproducten.

Burger

De plantaardige Moving Mountains Burger is gemaakt van een unieke mix van eenvoudige maar goed doordachte ingrediënten, zoals erwten- en tarweproteïne, kokosnoot en champignons. De burger sist, ruikt, bloedt en smaakt als echt vlees.

Er zijn drie verschillende gewichtscategorieën;
2 oz (56g), Ø 7,5 cm
4 oz (113g), Ø 9,5cm
6 oz (170g), Ø 11,5 cm

Hot dog

De vleesloze, glutenvrije Moving Mountains Hot Dog is voornamelijk gemaakt van zonnebloempitten, wortels, ui en kokosolie. Met een heerlijke, natuurlijk gerookte smaak en een stevige maar veerkrachtige textuur, lijkt het echt op een vlees hot dog of Frankfurter worst.

De Moving Mountains Hot dogs zijn ‘footlong’, wegen 155 gram/stuk en zitten per 6 vacuüm verpakt. Deze zijn nu ook verkrijgbaar in een 90 gram variant.

 

No-Pork Burger

De Moving Mountains® No-Pork Burger is een revolutionair, plant-gebaseerd product wat geheel natuurlijke ingrediënten bevat en gemaakt is met de nieuwste food-tech innovaties. De structuur van de Moving Mountains® No-Pork Burger weerspiegelt de smaak en textuur van varkensvlees, maar is geheel gemaakt van planten.

De No Pork Burger is verkrijgbaar in 113.5g/4oz en kan als klassieke burger geserveerd worden en als alternatief voor consumenten die de smaak van varken prefereren.

 

Sausage Patty

De Moving Mountains® Sausage Patty is beschikbaar in een formaat van 56g/2oz en wordt het beste geserveerd in een Engelse muffin. De Sausage Patty kan ook geserveerd worden als onderdeel van een ontbijt of als canapés.

Belangrijk om te weten is dat de Sausage Patty geen cholesterol bevat en is vrij van hormonen, antibiotica en zit bomvol plant-proteïnen.

 

Sausage

Het nieuwste revolutionaire product van Moving Mountains® is de Sausage. Volledig plant-gebaseerd, de sausage bevat geheel natuurlijk ingrediënten waaronder peper en nootmuskaat voor een authentieke smaak en aroma. De structuur van de worst voelt aan als een traditionele bratwurst die de perfecte knak weerspiegeld wanneer iemand er in bijt.

De Moving Mountains® Sausage is beschikbaar in het volgende formaat: 57g/2oz.

 

No-Meatballs

De Moving Mountains No-Meatballs zijn 17g per stuk en een smakelijke vervanger voor de originele, sappige, gehaktbal van varkensvlees. Deze No-Meatballs hebben een iconische Italiaanse smaak, mogelijk gemaakt door een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen. Ook kunnen de No-Meatballs met gemak bereid worden in onder andere de pan, de oven, en zelfs in een saus.

 

Gehackt

Het plantaardige gehackt van Moving Mountains geeft je dezelfde smaak, textuur en veelzijdigheid als echt gehakt. Het kan namelijk overal in gebruikt worden, en ik elke recept waar je normaal gesproken gehakt voor zou gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti of lasagne. Maar ook de traditionele English Cottage Pie is watertandend met ons plantaardige gehackt. Een echte toevoeging aan de algehele smaak.

 

 

Foodservice

De Moving Mountains burgers zijn verkrijgbaar in een handige, herkenbare doos. Bestel met gemak grote aantallen om de voorraad bij te vullen. Bij deze burgers worden ook vlaggetjes geleverd. Wanneer je Moving Mountains op het menu zet en de burgers aan de klant voorschotelt met het Moving Mountains vlaggetje erin word je toegevoegd aan de online map. Daarbij word je ook vernoemd via social media.

Cash & Carry

De burgers van Moving Mountains hebben nieuwe dozen gekregen voor de Foodservice, speciaal voor de Cash & Carry. Inspelend op de wens van klanten zijn er nu dozen beschikbaar in kleinere volumes.

Horeca afnemers kunnen naast de bestaande verpakkingen, nu ook kiezen voor 12 x 56 gram, 8 x 113,5 gram of 8 x 170 gram.

 

Moving Mountains C&C