Skip to content

Jan Zandbergen steunt opnieuw de Black Jaguar Foundation

Jan Zandbergen Group - Black Jaguar Foundation (BJF)

Sinds 2015 is Jan Zandbergen de trotse sponsor van de Black Jaguar Foundation (BJF). BJF is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor de realisatie van de Araguaia Biodiversity Corridor, in het hart van Brazilië, en daarmee één van de grootste herbebossingsprojecten van Zuid-Amerika. Dit jaar zou de termijn verlopen, maar de Jan Zandbergen Group kiest ervoor het project te blijven supporten en heeft daarom het parnerschap verlengt.

DÉ PARTNER VAN BJF

De maatregelen van de afgelopen maanden hebben veel impact op de horeca en daarmee ook op de diverse toeleveranciers. Te midden van wat momenteel allemaal speelt heeft Jan Zandbergen Group ervoor gekozen om het partnerschap met BJF voort te zetten. Peter-Paul Zandbergen, CEO; “Juist met wat er speelt, kiezen we ervoor om BJF te blijven steunen. Herstel van onze planeet is nu belangrijker dan ooit. Zuurstof, voldoende zoetwater en planten die nodig zijn voor het maken van medicijnen, de natuur levert het ons allemaal. Dat moeten we koesteren.”

 

Jan Zandbergen Group - logo Black Jaguar Foundation

Het nieuwe logo van de Black Jaguar Foundation

Jan Zandbergen stapte bij het beginstadium in het project van Black Jaguar Foundation; nog in de tijd dat de foundation hun plan van aanpak via kleine pilot projecten wilde bewijzen en het hele gebied in kaart aan het brengen was. Inmiddels is de mapping afgerond en zijn de pilotprojecten succesvol gebleken. Het eerste planten van inheemse soorten op grotere schaal is begonnen.

Het herbebossingproject voor de gehele Araguaia Corridor beslaat het herstel van meer dan 1 miljoen hectare land, over 2600 km lengte en 40 km breedte. Met gemiddeld 1.700 inheemse bomen per hectare betekent dit dat er voor het totale project ongeveer 1.7 miljard(!) bomen geplant moeten worden. Gelukkig helpt de natuur zelf mee. Er zijn plekken waar de natuur zichzelf herstelt puur door het met rust te laten. Desalnietemin blijft het een ambitieus plan en heeft de organisatie de komende jaren nog voldoende te doen waarbij het de support van allen kan gebruiken.

Jan Zandbergen doet meer voor een betere wereld dan alleen een non-profit organisatie financieel ondersteunen. “Als familiebedrijf zijn we ons zeer bewust van het belang om voor toekomstige generaties te zorgen”, zegt Jochem Versloot, kleinzoon van Jan Zandbergen en directeur, mede-eigenaar van het bedrijf. “We kijken daarom continue naar duurzame verbeteringen in onze bedrijfsprocessen. Zo was onlangs één van onze vrachtwagens aan vervanging toe en hebben we gekozen voor een LNG-truck in plaats van een dieseltruck. Dit scheelt gemiddeld toch 20% CO2 uitstoot.”

Als familiebedrijf zijn we ons zeer bewust van het belang om voor toekomstige generaties te zorgen

“Ook in ons productaanbod kijken we naar mogelijkheden”, vult Peter-Paul Zandbergen aan. “We handelen in vlees, dat zullen we blijven doen. Maar daarnaast bieden we sinds een paar jaar ook vleesvervangers aan en zetten we actief in op het ontwikkelen van een breed assortiment plantaardige producten. Mensen zijn best bereid te minderen met vlees uit oogpunt van duurzaamheid, maar zijn nog niet echt te porren voor de standaard vleesvervangers. Wij zijn van mening dat je een breed assortiment, betaalbare en smaakvolle alternatieven moet bieden, wil je de grote massa minder vlees laten eten. Dus daar zetten wij op in.”

Zo zet Jan Zandbergen samen met zusterbedrijf Future Food Group onder de naam PLNT een uitgebreide lijn vleesvervangers op de markt. Producten die niet alleen goed zijn voor de mens maar ook voor onze planeet. Vanuit de visie vleesvervangers smakelijk, duurzaam en betaalbaar te maken, biedt PLNT vleesvervangers die toegankelijk zijn voor iedereen. De producten variëren van een scala aan plantaardige burgers tot vegetarische kip reepjes tot zelfs plantaardig broodbeleg.

Een betere wereld begint bij jezelf. Dat trekt Jan Zandbergen Group zich duidelijk aan en komt tot uiting in de interne processen en in sponsoring. 

Jan Zandbergen Group - Black Jaguar Foundation - groei bebossing

Deze bomen zijn geplant in 2018, zie ze hier nu in hun eerste en tweede jaar … hun groei is verbazingwekkend!

Wilt u Black Jaguar Foundation ook steunen bij de verwezenlijking van het ambitueuze plan en bijdragen aan het nalaten van een gezonde wereld voor toekomstige generaties?