Skip to content

OVER JAN ZANDBERGEN

EEN FAMILIEBEDRIJF

VAN SLAGER NAAR WERELDSPELER

Jan Zandbergen is al sinds 1955 actief binnen de foodsector. Oprichter Jan Zandbergen begint in Leiden zijn eerste slagerij, om dit vervolgens uit te breiden naar 18 vestigingen. Ook begint hij een uitsnijderij en koopt hij in voor derden. Dit onderdeel groeit uit tot de corebusiness. In 1992 verhuist het bedrijf naar Veenendaal, centraal gelegen in de Dutch Food Valley. Met zijn persoonlijkheid, toewijding en zakelijk inzicht ontplooit Jan Zandbergen de organisatie en geeft het de aanzet voor de groei tot de wereldspeler die de organisatie vandaag mag zijn.

In 1995 draagt Jan Zandbergen de leiding over aan de volgende generatie. Meer en meer maakt de organisatie de transitie van pure handel naar partnerschap. De afgelopen jaren heeft het bedrijf actief ingespeeld op de veranderingen in de markt door meerwaarde te bieden middels extra service verlenende diensten, uitbreiding van het assortiment waaronder hybride en plantaardige producten, (marketing) concepten, productontwikkeling en het leveren van maatwerk.

In 2015 wordt Diviande toegevoegd, een expert in het portioneren en verpakken van vleesproducten. Voor focus op de ontwikkeling en productie van plantaardige producten wordt in 2019 de Future Food Group opgericht. Samen maakt dit de Jan Zandbergen Group, innovation that matters.

Jan Zandbergen Group - slagerij Leiden - Jan Zandbergen
Video afspelen

Sinds

1955

DE ONDERNEMERSGEEST VAN JAN ZANDBERGEN VLOEIT NOG ALTIJD DOOR DE ORGANISATIE
TIJDLIJN

ONS VERHAAL

1955
Opening 1e slagerij
1978
Productie van halffabrikaten voor industrie
1992
Opening handelskantoor te Veenendaal
1995
Overname 2e generatie familliebedrijf
2006
Toetreding 3e generatie familiebedrijf
2007
Start import gevogelte
2012
Start import graan gevoerd rundvlees
2015
Ingebruikname volledig automatisch vrieshuis
2015
Integratie MHP uitsnijderij
2015
Overname Diviande
2015
Sponsorship Black Jaguar Foundation
2016
Lancering "The Meatlovers"
2017
Lancering "Roosterz&Co"
2018
Ingebruikname duurzame productielocatie Diviande
2019
Start partnership "Moving Mountains"
2019
Oprichting Future Food Group
2020
Lancering "Easy Cooking"
2020
Lancering "PLNT"
2020
Herpositionering naar de "Jan Zandbergen Group, Innovation That Matters"
2021
Start bouw nieuw hoofdkantoor en innovatiecentrum
2022
Lancering "Chevide"
2023
Opening nieuw "Innovation Center"

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op