Skip to content

Respect Oekraïnse chauffeurs

Jan Zandbergen Group onderhoudt al jaren warme banden met het Oekraïense MHP.

Samen met MHP Trade BV hebben we ervoor gekozen om onze krachten te bundelen en de Oekraïense vrachtwagenchauffeurs te helpen die hier in Veenendaal gestrand zijn. We voorzien ze van eten, drinken en andere benodigdheden. De dappere chauffeurs hebben allemaal aangegeven dat ze terug willen rijden naar hun thuisland, terug naar hun families, om te vechten voor hun vrijheid. Dit biedt ook de kans om humanitaire goederen naar de plaatsen te brengen waar ze het meest nodig zijn. Daarom hebben we contact opgenomen met de Oekraïense ambassade. Zij weten immers welke goederen nodig zijn en hebben de juiste contacten met hulporganisaties om deze goederen te leveren. De afgelopen dagen hebben zich hier meer Oekraïense chauffeurs verzameld, waardoor het aantal Oekraïense vrachtwagens op ons terrein is opgelopen tot 24. Samen met MHP voorzien we ze van brandstof en andere benodigdheden voor hun weg naar huis. De eerste vrachtwagens zijn vertrokken en er zullen er meer volgen.

 

We roepen andere bedrijven op om ook praktisch en/of financieel te helpen waar mogelijk. Zo is giro 555 opengesteld voor NL of doneer aan een andere organisatie die goed voelt. De Ambassade van Oekraïne in het Koninkrijk der Nederlanden (of uw lokale Oekraïense ambassade) kan u waardevolle informatie geven over humanitaire organisaties.

 

Diep respect voor de chauffeurs die die vol overtuiging terug willen naar hun vaderland, om te strijden voor vrijheid. We wensen hen alle veiligheid op de terugweg en in hun thuisland. Onze gedachten zijn bij hen en Oekraïne.