Graangevoerd – vers

Family Beef Black Angus Beef

USA

Rechtstreeks uit Kansas, de maïsschuur van de USA en het hart van de Amerikaanse BBQ cultuur, komt ons USA Beef. Speciale voeding met de beste maïs zorgt voor een mooie marmering en zachte, malse smaak van het vlees.
Voor graangevoerd rund van constante en hoge kwaliteit uit de USA werken we samen met Family’s Beef. Family’s Beef behoort tot de grootste rundvleesverwerkers in de USA en heeft duidelijke afspraken met alle partijen in de keten om kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.

Australië

Voor ons eigen merk 1788 betrekken wij uitsluitend vee uit het Australische New South Wales. Dit gebied wordt geprezen om zijn ongerepte natuur en uitgestrekte groene vlaktes. Hier mogen de Hereford- en Angusrunderen voor een periode van 26 maanden naar hartenlust grazen. Vervolgens worden ze 120 dagen afgevoerd met graan. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak.

Een deel van de runderen wordt niet 120 maar maarliefst 200 dagen graangevoerd afgemest. Deze ‘top line’ – onder de naam 1788 Platinum– is extra bijzonder doordat hiervoor alleen het meest smaakvolle ras, puur Black Angus runderen, worden gebruikt.

Uruguay

Onder de naam Charrua bieden wij u de unieke combinatie van de kwaliteit uit Zuid-Amerika en de smaakbeleving van graangevoerd rundvlees.
Runderen in Uruguay leven in een waar paradijs. De vruchtbare gronden, ruime groene vlakten, rivieren en beken en een gematigd klimaat zorgen voor ideale omstandigheden die het dierenwelzijn garanderen. In de eindfase krijgen de runderen minimaal 120 dagen een uitgebalanceerd voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel. Dit maakt het vlees fijn en licht gemarmerd. Naast vlees van het Hereford ras, is het ook mogelijk Angus rundvlees uit Uruguay te leveren.

Overig

Zuid-Amerika

Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat importeert vers en bevroren rundvlees van Hereford, Angus en Zebu-runderrassen uit Zuid-Amerika. De uitgestrekte vlaktes in Paraguay, Brazilië, Uruguay en Argentinië zorgen voor kwalitatief en smaakvol vlees. Door opgebouwde relaties met gerenommeerde slachthuizen zorgt Jan Zandbergen voor zeer hoge kwaliteit rundvlees dat een strikte kwaliteitscontrole ondergaat op EU-normen. Naast vlees van gerenommeerde slachthuizen levert Jan Zandbergen ook rundvlees van het eigen merk Arena Montaña.

Nieuw-Zeeland

Op de uitgestrekte en groene vlaktes van Nieuw Zeeland grazen met passie gefokte runderen. De vruchtbare omstandigheden zijn uitermate geschikt voor de optimale veehouderij.

Gekookt Rundvlees

Vanuit Zuid-Amerika importeren wij ook gekookt rundvlees. Diverse proteïne verhoudingen zorgen voor een product op maat voor de industrie of voor een kant en klaar product voor de foodservice.