Skip to content

DIERLIJKE EIWITTEN

Jan Zandbergen Group levert een breed assortiment dierlijke eiwitten waaronder vlees en gevogelte aan de industrie, foodservice en retail in Europa.

CATEGORIEËN 

Jan Zandbergen Group - sfeerfoto dierlijke eiwitten
Jan Zandbergen Group - kwaliteitscontrole vlees - Jan Zandbergen

HERKOMST 

Wij importeren ons vlees en gevogelte uit de beste streken over de hele wereld, vanuit de continenten Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Australië, Azië en Europa. We werken hierbij alleen met maatschappelijk verantwoorde leveranciers. Wij kopen rechtstreeks van de bron met langdurig opgebouwde relaties en speciaal opgezette programma’s. Hierdoor is Jan Zandbergen in staat om zeer hoge kwaliteit vlees dat een strikte kwaliteitscontrole bij land van herkomst en bij aankomst ondergaat te distribueren door Europa. Daarnaast zorgt dit ook voor consistentie en continuïteit in leveringen.

GRAANGEVOERD RUND

Met een breed assortiment vers graangevoerd rund vanuit diverse delen van de wereld is Jan Zandbergen hét loket waar de Europese foodservice en retail terecht kan voor een volledig assortiment van het steeds populairder wordende graangevoerd rundvlees. Maar ook ander vers of bevroren rund behoort tot de mogelijkheden.

Voor ons eigen merk 1788 betrekken wij uitsluitend vee uit het Australische New South Wales. Dit gebied wordt geprezen om zijn ongerepte natuur en uitgestrekte groene vlaktes. Hier mogen de Angusrunderen voor een periode van 26 maanden naar hartenlust grazen. Vervolgens worden ze 120 dagen afgevoerd met graan. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak.

Onder de naam Charrua bieden wij u de unieke combinatie van de kwaliteit uit Zuid-Amerika en de smaakbeleving van graangevoerd rundvlees. Runderen in Uruguay leven in een waar paradijs. De vruchtbare gronden, ruime groene vlakten, rivieren en beken en een gematigd klimaat zorgen voor ideale omstandigheden die het dierenwelzijn garanderen. In de eindfase krijgen de runderen minimaal 120 dagen een uitgebalanceerd voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel. Dit maakt het vlees fijn en licht gemarmerd. Naast vlees van het Hereford ras, is het ook mogelijk Angus rundvlees uit Uruguay te leveren.

Evita’s Choice brengt u hèt symbool van Argentinië op uw bord; hoge kwaliteit graangevoerd rundvlees. Evita’s Choice levert vooral vlees van de rassen Braford, Brangus, Hereford en Angus. De runderen leven 20 tot 26 maanden in alle vrijheid op de grootse pampa. Gaucho’s houden een oogje in het zeil. Na het leven op de pampa gaan de runderen naar weids opgezette feedlots, waar ze een speciaal voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel krijgen. Dit resulteert in evenwichtig extra “intra-musculair” vet, wat zorgt voor extra smaak.

 Ervaar de ware smaak van luxe met dit Wagyu vlees. In de landen van Japan leiden de runderen een plezierig en comfortabel leven. De manier waarop ze worden verzorgd en hun voedingspatroon dragen bij aan de hoeveelheid marmering. Ze worden gevoed met Japans rijststro van Japanse rijstvelden, wat onmisbaar is voor het creëren van de puur witte kleur van het gemarmerde vet van de Wagyu. Het drinken van natuurlijk bronwater draagt bij aan het fokken van gezonde en sterke Wagyu. Wij leveren de hoogste score aan Wagyu vlees: A5+. A5 heeft een beoordeling van 8-12, wat betekent dat dit het meest malse vlees is.

NIEUW!
We zijn verheugd om het uitzonderlijke assortiment van Meatco rundvleesproducten te introduceren – een ware getuigenis van het rijke landbouwerfgoed van Namibië. Meatco is niet zomaar een merk; het is een symbool van Namibië’s toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en ongeëvenaarde smaak. De runderen van Meatco grazen vrij op de uitgestrekte graslanden van Namibië. Dit natuurlijke dieet geeft het rundvlees een kenmerkende smaak – een smaak die zowel robuust als verfijnd is. De stressvrije levensstijl van het vee zorgt voor mals, smaakvol vlees waardoor elke hap een culinaire ervaring is. Meatco is nu beschikbaar voor jou via Jan Zandbergen.

Jan Zandbergen Group - logo Arena Montaña - Jan Zandbergen

PORTION CONTROLLED RUND 

Arena Montaña, kan worden gezien als het huismerk van Jan Zandbergen. Onderdeel van het Arena Montaña rund assortiment  is een groot aantal bevroren portion controlled artikelen. Denk aan T-Bones en Carpaccio, maar ook aan diverse steaks. Perfect consistente steaks met een lange houdbaarheid, ideaal voor de foodservice. De kalibratie kan geheel naar wens worden aangepast.

Jan Zandbergen Group - vleesverwerking - portioneren- Diviande

KALF 

Jan Zandbergen Group - logo Sidera - Superior Quality Veal

Onder het eigen merk Sidera leveren wij hoogwaardige kwaliteit rosé kalfsvlees. Hiervoor worden uitsluitend categorie V kalveren (slachtleeftijd tot 8 maanden) uit Nederland en Duitsland betrokken.

Het voedingsschema bestaat de eerste dagen uit biest, daarna krijgen de kalveren zeven weken melk met ruwvoer (maïs, stro en brokken). Zodra de maagfuncties goed op gang zijn, omvat het rantsoen alleen ruwvoer wat zorgt voor de mooie rosé kleuring. Het kalfsvlees is zeer mals, mager en puur van smaak.

Sidera kalfsvlees staat voor een hoge kwaliteitsstandaard. Om kwaliteit te garanderen worden de kalverhouders streng geselecteerd en moeten de stallen aan diverse eisen voldoen. Sidera snitten worden speciaal uitgekozen en met extra aandacht en hygiëne uitgebeend en direct verpakt. De luxe verpakking weerspiegelt nogmaals de kwaliteit.

LAM 

Lammeren in Nieuw-Zeeland kunnen opgroeien in hun natuurlijke omgeving en in alle vrijheid. Met als resultaat: lamsvlees van uitzonderlijke, constante kwaliteit. Al jarenlang is Nieuw-Zeeland dé standaard voor liefhebbers in Europa.

In het diepe zuiden van Chili en Argentinië ligt de prachtige regio Patagonië. Uitgestrekte vlaktes en schrale grond kenmerken dit landschap. Lammeren lopen in alle vrijheid rond. Vlees van het Patagonisch lam is gezond en mager, duurzaam en stevig. Jan Zandbergen heeft het al ontdekt. Mogen wij u overtuigen?

Naast de import vanuit de landen buiten de EU distribueert Jan Zandbergen Group ook lams- en schapenvlees vanuit de Europese Unie. Interessant aan deze oorsprong is dat er ook veel artikelen worden geleverd die uitermate geschikt zijn voor de industrie.

Het merk Everlamb bevat een breed assortiment bevroren lamsvlees voor de horeca. De geportioneerde steaks bieden professionele chef koks diverse voordelen zoals bereidingsgemak, geen snijverliezen en een uniforme presentatie. Het assortiment van Everlamb bestaat uit lamskoteletten, lamszadeltjes en lamsboutschijven, maar denk ook aan lamsburgers, -gehakt en -medaillons. Jan Zandbergen haalt het vlees uit de regio’s die bekend staan om hun lamsvlees zoals Nieuw Zeeland, Patagonië en Ierland. Het lamsvlees komt daar vandaan waar het leven van de lammeren goed is en kwaliteit vanzelfsprekend is. Dit garandeert dat Everlamb steeds het beste vlees levert.

VARKEN 

Jan Zandbergen Group distribueert diverse hoogwaardigere varkensvleesartikelen waaronder varkenshaas, spareribs, burgers en diverse Iberico producten voor de foodservice en retail. Zowel vers als diepvries en vaak vanuit voorraad. Ideaal voor grootslagers, centrale slagerijen en/of foodserviceconcepten.

Jan Zandbergen Group - varkensvlees - rollade - The Meatlovers

GEVOGELTE 

Jan Zandbergen Group - kwaliteit kipfilet

Jan Zandbergen Group heeft een breed assortiment aan vers, bevroren en gegaard gevogelte voor de foodservice, retail en industriële sector. Als één van de grootste importeurs in de Europese Unie van pluimveevlees bent u bij Jan Zandbergen aan het goede adres voor hoogwaardige kwaliteit en continuïteit. Dit, in combinatie met een ijzeren voorraad, maakt het mogelijk om lange termijn afspraken te maken.

We hebben een toezegging gedaan om de Better Chicken Commitment (BCC) te ondersteunen. BCC is een set toonaangevende normen die moet leiden tot hogere welzijnsstandaarden van vleeskuikens in de voedingsindustrie.

Wij leveren de Europese markt verse kuikenfilet en binnenhaas, zonder been en zonder vel. Uit gekalibreerde en ongekalibreerde kuikenfilets en deze leveren wij zonder of met binnenhaas.

Voor de gekoelde kipproducten is het Oekraïense bedrijf MHP (Mironivsky Hliboproduct) onze partner. Zij hebben één van de meest moderne productiefaciliteiten in Europa. Bovendien zijn zij BRC-klasse A gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle strikt opgestelde kwaliteits- en veiligheidseisen binnen de EU. Kwaliteit is verzekerd doordat het bedrijf de complete keten in eigen beheer houdt; van het verbouwen van het graan, het produceren van diervoeding, opfok van de kippen tot Halal slachten en verwerken. U kunt er zeker van zijn dat de producten zijn gemaakt van hoge kwaliteit kip.

Om een korte levertijd en een lange houdbaarheid te garanderen, heeft MHP een hypermoderne snijlijn dichter bij de afzetmarkt. Deze productiefaciliteit, gesitueerd in Nederland, werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

De producten worden verpakt in MAP-trays (MAP = Modified Atmosphere Packaging). Deze verpakkingsmethodiek behoudt de verse smaak en het uiterlijk gedurende lange tijd. Er worden geen kunstmatige ingrediënten of conserveermiddelen toegevoegd. De MAP-trays worden per 10 kg verpakt in een witte kartonnen doos met keuze uit 2 trays van 5 kg of 4 trays van 2,5 kg. Andere verpakkingsmogelijkheden zijn ‘piece count’ of vacuümzakken. Indien gewenst kunnen dozen met uw eigen design / etikettering worden gehanteerd.

Of u nu kiest voor naturel, gezouten of gepeperde IQF-producten voor de industriële sector of voor de foodservice; Jan Zandbergen heeft alles op voorraad. Wij importeren bevroren pluimveeproducten vanuit de hele wereld; o.a. Zuid-Amerika, Azië, Oekraïne en de Europese thuismarkt.

Brazilië is een belangrijke producent van kip en kalkoen voor de Europese Unie. Vanwege gunstige quota afspraken importeert Jan Zandbergen een groot deel van haar producten uit dit land. Daarnaast halen wij ook hoge kwaliteit IQF en gekalibreerde kipfilet uit Argentinië en Chili.

Jan Zandbergen is een belangrijke importeur van ongezouten en gezouten producten uit Thailand. Het importeren van Thaise gekalibreerde kipfilets voor de foodservice en de industrie is interessant vanwege de gunstige omstandigheden in Thailand. Het importeren van speciaal ontwikkelde producten zoals blokjes, spiesen en andere concepten is ook mogelijk.

Ook Oekraïne is een vaste leverancier van IQF gekalibreerde kippenborstfilets, binnenhaasjes en andere pluimveeproducten. Onze leverancier is opnieuw MHP. MHP gebruikt het merk Qualiko.

De Europese Unie produceert zelf een enorme hoeveelheid kuiken- en kalkoenvlees. Jan Zandbergen onderhoudt goede relaties in de gehele Europese Unie en levert op aanvraag of vanuit voorraad diverse artikelen. Niet alleen de hoogwaardige artikelen komen aan bod voor de foodservice, maar ook industrieartikelen, zoals separatorenvlees en kuikenvellen.

Indien gewenst kunnen we diepgevroren kipproducten ook op gecontroleerde wijze voor u tempereren. Download (Engelstalige) PDF voor meer informatie.

Wij importeren gekookte, geroosterde, gefrituurde, gecoate en gemarineerde pluimveeproducten voor de Europese markt. Dankzij strategische partnerschappen zijn we in staat onze klanten continu hoge kwaliteitsproducten te leveren, voornamelijk uit Thailand en China, maar ook uit Oekraïne. Aangezien Thailand zich jarenlang op de gegaarde markt heeft gespecialiseerd en de Engelse retailmarkt een belangrijke afzetmarkt is, zijn de Thaise producten gecertificeerd voor de hoogste standaarden in de markt. Een voorbeeld hiervan is het Genesis GAP-program. Naast standaardproducten leveren wij ook custom-made producten die zijn afgestemd op de specifieke wensen van onze klant.

Download de brochure of kijk naar ons eigen merk Roosterz&Co.

Voor gemarineerd gevogelte kunt u contact opnemen met ons zusterbedrijf TD Poultry Processing, dat zich focust op de productie en distributie van geïnjecteerde en getumbelde kipproducten. Dit proces verzekert de klant van een mals en smaakvol product.

WILD 

Jan Zandbergen Group - wild vlees - The Meatlovers

Om in te kunnen spelen op de seizoenen levert Jan Zandbergen Group een divers assortiment konijn, hert en struisvogelvlees aan voor de Europese markt.

BIOLOGISCH 

Bij de keuze in leveranciers houden we rekening met het dierenwelzijn en het milieu. Dat is bij Jan Zandbergen standaard. Naast ons reguliere vlees assortiment kunt u ook bij ons terecht voor Biologisch gecertificeerd vlees. Samen met biologische boeren die de focus leggen op dierenwelzijn, milieu en natuur. Dit doen we bijvoorbeeld onder ons merk Lebon.

In onze productiefaciliteiten snijden en verpakken wij het biologische vlees zonder chemische kleur-, geur- en smaakstoffen. De keten en het productieproces van de biologische producten wordt door het Skal instituut gecontroleerd, en zijn dan ook Skal-gecertificeerd.

VERWERKINGSMOGELIJKHEDEN

Van grondstoffen, halffabricaten tot volledige eindproducten. Jan Zandbergen Group kan u de volgende mogelijkheden aanbieden:

Jan Zandbergen Group - vleesverwerking - portioneren- Diviande

Onze zusterbedrijf Diviande is gespecialiseerd in het verwerken tot eindproducten en informeert u graag over de mogelijkheden.

UITGELICHTE INNOVATIES

Jan Zandbergen Group - Charrua premium wagyu rundvlees Del Uguguay

CHARRUA WAGYU

Wagyu-rundvlees staat bekend als ’s werelds smakelijkste en meest malse rundvlees. De intensieve marmering van het vlees ligt ten grondslag aan de constante superieure kwaliteit. Het selectieve Wagyu-programma werkt uitsluitend met speciaal gekozen fokkers en de nieuwste technologieën. Alles gaat volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Daarbij staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. In het laatste jaar van hun levensduur krijgen de runderen een uitgebalanceerd dieet aangevuld met natuurlijke granen. Dit beloont zichzelf in uitzonderlijk smakelijk rundvlees.

LEBON

Puur, eerlijk, transparant en 100% biologisch: dat is Lebon. Bij Lebon streven we naar een compleet transparante vleesketen, zodat consumenten precies weten waar het vlees vandaan komt. Dit realiseren we door uitsluitend samen te werken met geselecteerde biologische boeren. Samen met hen houden we de standaard voor kwaliteitsvlees hoog en leveren we u de meest smaakvolle en malse rund-, kalfs-, varkens- en lamsproducten. Zij brengen de dieren groot met respect voor hen en onze natuur. Samen zorgen ze voor de juiste basis. Alleen zo realiseren we biologisch vlees, zoals het altijd al bedoeld is.

Jan Zandbergen Group - Arena Montaña rund -en varkensvlees

ARENA MONTAÑA

Arena Montaña is het huismerk van Jan Zandbergen. Jan Zandbergen biedt alleen kwaliteitsproducten. Met Arena Montaña bent u zo verzekerd van kwaliteit rund- en varkensvlees.

Arena Montaña biedt rundvlees zowel als verse steak ready snitten als bevroren portion controlled steaks aan. Voor het varkensvlees richt Arena Montaña zich alleen op spareribs.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op