Skip to content

Diviande BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd

Jan Zandbergen Group - pand Diviande

In 2017 startte Diviande met de nieuwbouw van een productielocatie, inclusief opslag en distributie van haar gekoelde en diepgevroren (vlees)producten en een kantoorfunctie. Bij de bouw is duurzaamheid continue een aspect van aandacht geweest en is er volgens BREEAM-NL eisen gewerkt. Inmiddels is het nieuwe pand al ruim een jaar in gebruik. Afgelopen maand kreeg Diviande officieel het hoogst mogelijke BREEAM-NL Outstanding certificaat toegekend. De hoogste score, 5-sterren (Outstanding), is uniek voor een food bedrijf en geeft onderscheidend vermogen in de markt.

Vele klanten, zowel nationaal als internationaal, weten Diviande te vinden voor het portioneren, bewerken, verpakken en invriezen van vlees, vleesproducten, carpaccio’s en maaltijdcomponenten. Om haar groei en kwaliteit voort te kunnen zetten en de relaties ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen, was een groter en moderner pand noodzakelijk. In 2017 besloot Diviande in samenwerking met Jan Zandbergen BV over te gaan op nieuwbouw. Het pand is gebouwd volgens de hoogste BREEAM-NL eisen. De nieuwe locatie is voorzien van de modernste en duurzaamste oplossingen waardoor natuur en milieu minder belast worden.

BETEKENIS CERTIFICAAT

BREEAM-NL (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor de duurzaamheidsprestaties van projecten. De productielocatie van Diviande is beoordeeld op diverse categorieën zoals Management, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik en Ecologie en Vervuiling. Diviande heeft de hoogst haalbare score van 5-sterren (Outstanding) behaald. Met name investeringen in warmteterugwinning van de koelmotoren en de hoge isolatiewaarde van het gebouw waardoor het pand gasneutraal opgeleverd is, waren hierbij van belang.

Diviande is met recht trots op het BREEAM-NL certificaat. Cees van der Pijl, directeur bij Diviande: “Het is ons gelukt een prachtige score te behalen wat uniek is voor een food bedrijf. Het is een verdiende beloning op de inspanningen die alle betrokkenen hierbij hebben geleverd. Met het certificaat hebben we een onderscheidende positie in de markt en kunnen we een belangrijke schakel zijn als partner/producent voor klanten met een duurzaamheidsvisie.”

Naast erkenning van de prestatie ziet Cees van der Pijl het certificaat ook als een aansporing. “Duurzaamheid is niet alleen een aspect bij de bouw. Het is een continue proces waar je blijvend oog voor moet en vooral ook wíl hebben. We blijven werken aan verbeteringen waar en wanneer we ze zien, zowel qua gebouw, interne processen als innovatieve producten. Het certificaat is voor ons de basis voor aansluiting bij een nieuw, duurzaam decennium”.

OVER DIVIANDE

Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent van hoogwaardig vlees en vleesvarianten. Zij verzorgt het portioneren en vacuüm verpakken van kwaliteitsvlees voor de Retail, Horeca, Cash en Carry en Leisure markt. Van huis uit ligt haar specialisatie bij het leveren van diepgevroren producten, maar ook vers voorverpakt vlees behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast ontwikkelt Diviande nieuwe vleesvarianten en vleesalternatieven. Voorbeeld hiervan is het merk FiftyFifty met producten die uit 50% vlees en 50% groenten bestaan. Op Anuga 2019 heeft FiftyFifty een certificaat voor ‘Top 10 Taste Innovation’ ontvangen.

Naast private label gemaksconcepten voor professionals en consumenten, voert Diviande ook haar eigen merken zoals Portionfrost®, Passion for Meat en FiftyFifty en merken voor derden, zoals The Meatlovers. Ambacht en innovatie gaan bij Diviande hand in hand. Al haar medewerkers zijn professionals, met hart voor het slagersvak, en zij werken met zorg aan de wensen van de klant. Diviande is BRC en IFS gecertificeerd.
Met meer dan 25 jaar ervaring in vleesproducten en diepvriestechnologie mag u vertrouwen bij Diviande aan het juiste adres te zijn voor kwaliteitsvlees en gemaksconcepten.