Skip to content

Eerste paal nieuw innovatiecentrum Jan Zandbergen Group in de grond

Dinsdag 26 oktober heeft CEO Peter-Paul Zandbergen symbolisch de eerste paal van een nieuw te bouwen Food Ontwikkelingscentrum in de grond geslagen. Jan Zandbergen Group ‘Innovation that matters’ -bestaande uit Jan Zandbergen B.V., Diviande en Future Food Group- richt zich meer en meer op vernieuwende concepten en productontwikkeling. Niet langer ligt de focus alleen op dierlijke proteïne, juist de ontwikkeling van plantaardige alternatieven heeft de laatste jaren een vlucht genomen binnen de organisatie. Zelfs in die mate dat het bedrijf en productontwikkeling letterlijk uit haar jasje groeit en er meer ruimte voor innovaties nodig is.

Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe pand, dat aan de Electronenstraat in Veenendaal komt te staan. Naast voldoende gelegenheid voor de activiteiten van R&D (van een grote ruimte voor productontwikkeling tot een spoelkeuken, koel- en vriescel en proeflokaal toe) komen er ook kantoorplekken en vergaderruimtes. Verder is er een fitnessplek ingetekend voor de medewerkers. Onder het pand komt een parkeergarage. De totale oppervlakte beslaat ca. 3000m2.

Voor een organisatie die duurzaam wil ontwikkelen, is het niet meer dan logisch is dat het innovatiecentrum wordt voorzien van moderne en duurzame oplossingen waardoor het milieu minder belast wordt. Zo komen er bijvoorbeeld ook zonnepanelen op het dak. Dijkham Bouw zorgt voor de realisatie van het pand. De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2022.

Innovatie; het eten van morgen

Peter-Paul Zandbergen, CEO van de Jan Zandbergen Group: “De wereldwijde voedselvoorziening verandert en vraagt om nieuwe inzichten en oplossingen. Ik ben van mening dat innovatie de sleutel tot succes is. Binnen onze groep hebben wij de middelen om impact te kunnen maken en daadwerkelijk wat te kunnen betekenen in deze veranderende eetbehoeften. Door op een duurzame wijze te innoveren, ontwikkelen we blijvende oplossingen voor de gehele vlees- en vegabranche.”

Cees van der Pijl, directeur bij Diviande: “Een belangrijk onderdeel van de strategie binnen de groep is dat de afdelingen R&D, Product Development, Quality en Marketing nadrukkelijk de ruimte krijgen om, vanuit het Innovatiecentrum in het hart van de Dutch Food Valley, te werken aan baanbrekende oplossingen.” Bovendien investeert de organisatie in Partner Programs, zodat er samen met klanten vernieuwende concepten, producten en diensten ontwikkeld kunnen worden. De synergie die hieruit ontstaat, maakt dat in een sterk veranderende markt de Jan Zandbergen Group de juiste partner is voor duurzame innovatie op gebied van vlees en vleesalternatieven.

Van der Pijl; “De recente groei in productontwikkeling en in productie, het samenwerken met derden; dit alles leidde tot de wens en noodzaak voor een locatie die ons de gelegenheid geeft om onze partners beter te kunnen bedienen. Door het neerzetten van het nieuwe food innovation centre kunnen we door middel van bundeling van krachten binnen alle expertises van de Jan Zandbergen Group nog meer gestalte geven aan Innovation that matters.”