Skip to content

Evita’s Choice voegt een ‘Premium Angus’ lijn toe aan het assortiment

Evita’s Choice, bekend om het Argentijns graangevoerde rundvlees, komt nu additioneel met een exclusieve ‘Premium Angus’ lijn. Dit als toevoeging op het traditionele assortiment, wat vooral uit vlees van gekruiste rassen, Braford en Brangus, bestaat.

PREMIUM ANGUS

Vanwege de superieure levensomstandigheden in Argentinië en het vakmanschap van de lokale slagers, die jarenlange ervaring hebben in het werken met Argentijns vlees, kunnen wij premium kwaliteit Angus vlees aanbieden. Het Angus ras is een van de meest populaire rassen van dit moment, bekend om zijn kenmerkende zwarte kleur en zeer gemarmerd en mals vlees. Net als ons traditionele rundvleesassortiment, is Premium Angus ten minste 100 dagen gevoerd met graan om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

KWALITEIT UIT ARGENTINIË

Met Evita’s Choice, breng je het symbool van Argentinië naar je keuken. Argentijns rundvlees behoort tot de hoogste kwaliteit rundvlees ter wereld. De immense ruimte en vruchtbare bodem verklaart de makkelijke veehouderij in Argentinië. De subtropische natuurlijke weilanden bekend als pampas zorgen voor geweldige leefomstandigheden voor de koeien die erop grazen, wat resulteert in het meest smakelijke en malse vlees.

De runderen voor het vlees van Evita’s Choice leven ruim 26 maanden in alle vrijheid op de grootse pampa. De runderen grazen hier vrij uit en doen zich te goed aan het overvloedige gras. Gaucho’s houden een oogje in het zeil. De bewegingsvrijheid die de runderen hebben, zorgt voor een gezonde doorbloeding en spiermassa; de basis voor stevig en toch mals vlees. Na het leven op de pampa gaan de runderen hiervoor naar speciale weids opgezette feedlots. Voor een periode van minimaal 100 dagen krijgen ze hier een speciaal voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel. Voeding, gezondheid en welzijn worden hier nauwkeurig in de gaten gehouden. De voeding met graan zorgt voor evenwichtig extra “intra-musculair” vet. Dit is terug te zien in de mooie vetdooradering van het vlees. Deze marmering zorgt voor extra smaak.

WAT MAAKT ARGENTIJNS VLEES ZO SUPERIEUR?

De rassen, de omgeving en het dieet: drie pijlers die Argentijns vlees van wereldkwaliteit maken. Het zorgvuldige fokbeleid, het gematigde klimaat op de ogenschijnlijk eindeloze pampas, het overvloedige gras en de graanafwerking voldoen allemaal aan deze drie fundamentele pijlers. De hele keten van boer tot vork voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen in zowel Argentinië als de Europese Unie. Zo is ons vlees volledig transparant en traceerbaar. Traceerbaarheid begint met het individueel identificeren van de dieren per partij middels een unieke code. In alle stappen van het productieproces wordt deze code elektronisch doorgevoerd, waardoor identificatie wordt gewaarborgd en de oorsprong van het kwalitatieve rundvlees aan onze klanten wordt gegarandeerd.

Evita’s Choice Premium Angus is vanaf nu beschikbaar voor de industrie, foodservice en Cash&Carry. Het symbool van Argentinië naar je keuken brengen? Neem contact met ons op voor meer informatie!