Skip to content

Meer vrieshuis oppervlakte voor Jan Zandbergen WWQM

Jan Zandbergen Group - constructie vriescellen

Op maandag 17 februari is bij Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat, met de plaatsing van een eerste paneel, de bouw van extra opslagcapaciteit gestart. Deze uitbreiding is nodig om de groei van de organisatie bij te kunnen houden. Momenteel heeft het bedrijf in Veenendaal op eigen terrein bijna 4.500m2 koel- en vrieshuis. Met de uitbreiding komt daar ruim 4.500m2 vrieshuis bij. Daarmee wordt het één van de grotere voorraadbeheerders van vlees in Europa.

De vleesimporteur uit Veenendaal is de laatste jaren sterk gegroeid en verwacht ook de komende jaren zich verder te ontwikkelen. Naast de hoogwaardige kwaliteit die het bedrijf levert, is de enorme opslagcapaciteit een sterk punt. Jan Zandbergen WWQM beschikt over moderne koel- en vrieshuizen en geavanceerde schokvriezers. Maar de huidige capaciteit is niet voldoende. Op het eigen terrein wordt nu een ultramodern vrieshuis gebouwd met nog eens 14.000 extra palletplaatsen, goed voor zo’n 12.500 ton opslagcapaciteit. Het vrieshuis wordt ingericht met een automatisch kranensysteem. Ook komen er enkele laad- en losdocks bij en wordt de expeditieruimte uitgebreid.

 

Verwacht wordt dat in het eerste kwartaal van 2015 het geheel operationeel is. Het grote voordeel van de uitbreiding is dat alle bedrijfsonderdelen en de complete voorraad op één locatie komen, wat praktischer is voor het overzicht en de bedrijfsprocessen. Met de extra opslagcapaciteit behoort Jan Zandbergen WWQM tot de grotere voorraadhouders van vlees in Europa en met de bijkomende ruimte is de organisatie voorlopig klaar voor de toekomst.