Skip to content

Jan Zandbergen Group lanceert Chevide; the fastest way of slow cooking

Vanaf half februari 2022 biedt Jan Zandbergen Group onder de naam ‘Chevide’ een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten voor de horeca markt. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken.

Personeelsgebrek in horecakeukens en lange bereidingstijden gaan lastig samen. Ondertussen hecht de consument steeds meer waarde aan een kwalitatieve culinaire beleving boven kwantiteit. Deze trend wordt ook wel ambachtelijk genieten genoemd. Om met gemak en zonder veel tijd kwijt te zijn hoogwaardige slow-cooked gerechten zoals stoofvlees, buikspek en pulled pork op de menukaart te kunnen zetten, heeft Jan Zandbergen Group ‘Chevide’ ontwikkeld voor de horeca. Een lijn voorgegaarde vleesproducten waarmee koks met gemak langgegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante kwaliteit kunnen bieden aan hun gasten.

Voor chefs, door chefs

De producten van Chevide zijn bereid vanuit vakmanschap, door een samenwerking tussen slagers en chefs. Op die manier is hoge kwaliteit verzekerd. De producten van Chevide zijn slow-cooked, meestal sous-vide gegaard. Het vlees wordt -veelal voorzien van kruiden, marinade of een rub- vacuümverpakt verwarmd in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur. Een geleidelijke en gelijkmatige garing is het resultaat. Hierdoor blijven volume, smaak, sappen, vitamines en optimale textuur in grotere mate aanwezig. Op deze manier kan Chevide authentieke en smaakvolle vleesgerechten aanbieden met een perfecte slow-cooked garing en lange houdbaarheid.

Jan Zandbergen Group heeft bij de ontwikkeling van Chevide enkele chefkoks kennis laten maken met het concept en de producten. Zij waren aangenaam verrast en zeer te spreken over kwaliteit, smaak en mogelijkheden van producten. Ook gaven ze tips voor verdere uitbreiding van het assortiment. De ervaringen van de chefs zijn terug te vinden op de site van Chevide.

Persoonlijke touch van de kok

Doordat de juiste garing reeds is gedaan, hoeven de producten in de keuken alleen nog afgemaakt te worden. De vleesproducten laten voldoende verbeelding over voor de eigen creatieve signatuur van de chef. Alle aandacht kan gaan naar lekkere bijgerechten en een mooie presentatie om het gerecht naar eigen hand te zetten.

Assortiment & verkrijgbaarheid

De producten worden gevacumeerd geleverd in dozen. De inhoud per verpakking en per doos is afhankelijk van het soort product. Zo bevat een doos met kalfssucades 4 stuks van 2,2 kg per stuk en bevat een doos Franse eendenbouten 10 stuks van 320 gram. Een greep uit de andere voorgegaarde producten van Chevide; Indiase lamscurry, hele kip met zoet-pittige rub, American brisket, lamsschenkel, mosterd-glazed maïskip supréme, Indonesische rendang, Oosterse buikspek en rundersucade in jus.

Het Chevide assortiment varieert van rund tot kalf, varken, wild en gevogelte en biedt restaurants zo verschillende opties om de menukaart te verrijken. Door de slow-cooked garing kent het vlees een lange houdbaarheid. De producten kunnen zowel vers als bevroren geleverd worden. De verse items hebben een houdbaarheid van 42 dagen.

Voor meer informatie over dit gemaksconcept voor koks, kijk op chevide.nl/. Marktpartijen die geïnteresseerd zijn in samples en de optie om de producten in hun assortiment op te nemen kunnen contact opnemen met de sales-afdeling van Jan Zandbergen Group.