Skip to content

Jan Zandbergen Group ondersteunt Better Chicken Commitment

Jan Zandbergen Group wil het voortouw nemen in voedselveiligheid, duurzaamheid en dierenwelzijn. Vanuit dit standpunt past ook de huidige toezegging van de organisatie om de Better Chicken Commitment te ondersteunen. De Better Chicken Commitment (BCC) is een set toonaangevende normen die moet leiden tot hogere welzijnsstandaarden van vleeskuikens in de voedingsindustrie. De toezegging van Jan Zandbergen Group bestaat uit het leveren van kipproducten die aan deze hoge welzijnscriteria voldoen en het in de keten te promoten.

Jan Zandbergen Group is een van de grotere leveranciers van geïmporteerd pluimveevlees aan de Europese industrie en foodservices. Jan Zandbergen Group kiest haar leveranciers met zorg. Hierbij speelt dierenwelzijn in de hele keten een rol. Jochem Versloot, een van de directeuren bij Jan Zandbergen Group: “Een van onze kernwaarden is verantwoordelijkheid nemen, dat betekent ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, inclusief dierenwelzijn. De meeste kipproducten die we leveren, voldoen al aan hogere normen dan de EU-wetgeving vereist. Toch zijn nog niet alle leveranciers in staat om aan de gewenste hogere standaarden te voldoen. Met onze toezegging om de BCC te steunen, moedigen we verschillende producenten wereldwijd aan om te voldoen aan de normen van Better Chicken Commitment. We zullen ook ons best doen om hen bij te staan in deze transitie om zich aan te passen aan de welzijnsnormen van de BCC.”

Consumenten maken zich steeds meer zorgen over waar hun voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Dit leidt tot vraag naar verbeterde normen voor dierenwelzijn en voedselkwaliteit. Versloot: “Transparantie is hierbij het sleutelwoord. Wij geloven dat dit noodzakelijk is voor consumenten om de voedselketen te vertrouwen. Door de Better Chicken Commitment aan te gaan, geven organisaties hun klanten het signaal dat ze voldoen aan de stijgende verwachtingen op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid en voedselkwaliteit.” Jan Zandbergen Group zal (vers, bevroren en gegaard) gevogelte kunnen leveren dat voldoet aan de BCC-normen. Op deze manier stelt het bedrijf huidige en toekomstige klanten die een 100% Better Chicken Commitment hebben gedaan in staat om zich hier tegen 2026 aan te houden.

De Better Chicken Commitment is een wetenschappelijk onderbouwd, zes punten tellend, kippenwelzijnsbeleid dat betrekking heeft op zaken als ras, huisvesting, bezettingsdichtheid en slachtproces. De exacte standaarden van het Better Chicken Commitment-beleid zijn te vinden op https://welfarecommitments.com/letters/europe/. De normen voor de Better Chicken Commitment zijn in overeenstemming met, en in veel gevallen zelfs strenger dan, andere certificeringen zoals Red Tractor in het Verenigd Koninkrijk en Beter Leven in Nederland.

De Better Chicken Commitment is een initiatief dat wordt ondersteund door 30 ngo’s in Europa, waaronder dierenbeschermingsorganisaties zoals The Humane League. Vicky Bond, Managing Director van The Humane League UK, zegt: “Onze felicitaties en een groot compliment aan Jan Zandbergen Group met deze belofte om kip te leveren die voldoet aan de BCC-criteria. Niet alleen dat, maar het heeft ook echt initiatief getoond om de BCC onder zijn partners te promoten en dierenwelzijn hoger op de bedrijfsagenda te krijgen.

Er is een steeds groter wordende groep van bedrijven die zich committeren aan hogere dierwelzijnsstandaarden, en deze toezegging van Jan Zandbergen Group zal die ondernemingen niet alleen in staat stellen hun verplichtingen na te komen, maar ook vele anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Dit soort leiderschap en bedrijfsoverstijgende ondersteuning is van vitaal belang voor het verwezenlijken van een betere toekomst voor kippen.”

Wilt u meer informatie over onze steun aan Better Chicken Commitment of heeft u vragen over onze kipproducten, neem gerust contact op