Skip to content

Moving Mountains introduceert No-Meatballs en plant-based gehakt

Jan Zandbergen Group - Moving Mountains taco - minced meat

De ontwikkelingen bij Moving Mountains volgen elkaar snel op. Na plantaardige burgers, hot dogs en sausages te hebben geïntroduceerd, heeft Moving Mountains nu ook smaakvolle No-Meatballs en plantaardig gehakt gereed voor de markt. Waar de No-Meatballs waardige vervangers zijn voor authentieke varkensgehaktballetjes, neemt het plant-based gehakt de plaats van standaard rundergehakt in. Deze door de Vegan Society gecertificeerde veganistische producten zijn beschikbaar voor zowel de foodservice als retail.

Producten van Moving Mountains worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en met passie voor moeder aarde. Zoals de naam het al aangeeft, is Moving Mountains van mening dat we bergen kunnen verzetten en zo met gezamenlijke inspanning de wereld kunnen verduurzamen.

Bijdrage aan dit doel door Moving Mountains is het creëren van vleesvervangers die niet alleen populair zijn bij vegetariërs en veganisten, maar die ook door flexitariërs en vleesliefhebbers gewaardeerd worden. Jan Zandbergen is de EU-distributeur voor de producten van Moving Mountains en daarmee ook van de nieuwe No-Meatballs en het plantaardige gehakt.

NO-MEATBALLS

De Moving Mountains gehaktballetjes zijn elk 17 g en zijn een waardige vervanger van de sappige, originele varkensgehaktbal. Er is een mix van kruiden en specerijen gebruikt om een Italiaans smaakprofiel te creëren. De gehaktballen kunnen in een braadpan bereid worden, gebakken in een oven of gekookt in een saus. Op de Nederlandse Horecava en Duitse Intergastra beurs waren deze No-Meatballs al te proeven. De bezoekers waren vrijwel unaniem in hun oordeel en gaven duidelijk opgetogen hun goedkeuring over de smaak, textuur en malsheid van het product.

Jan Zandbergen Group - Moving Mountains no-meatballs

PLANTAARDIG GEHAKT, MOVING MOUNTAINS MINCE

Jan Zandbergen Group - Moving Mountains taco - minced meat

Het plant-based gehakt van Moving Mountains biedt dezelfde vlezige smaak, textuur en veelzijdigheid als rundergehakt. De Moving Mountains Mince kan gebruikt worden in alledaagse recepten waar men anders gehakt voor zou nemen en rul bakken, zoals Spaghetti Bolognese of Lasagne. Ook de traditioneel Engelse cottage pie is met het plantaardige gehakt niet te versmaden. Het gehakt van Moving Mountains kan ook gemakkelijk worden gevormd tot gehaktballen of hamburgers. Het is zo een volledige vervanger van het standaard gehakt.

Moving Mountains Mince is volledig op planten gebaseerd en bevat natuurlijke ingrediënten waaronder oesterzwammen, ui en erwten. Ook voor de No-Meatballs vormen oesterzwammen het hoofdbestanddeel. Alle producten van Moving Mountains zijn GMO-vrij, hormoonvrij en bevatten ook geen antibiotica. Wel zit het vol plant-proteïnen en zijn ze door de Vegan Society gecertificeerd.

VERKRIJGBAARHEID

Niet alleen thuisconsumenten vragen om een breder aanbod kwalitatief goede, smaakvolle vega-producten, ook bij de foodservice wordt de interesse in plantaardige producten groter. De No-Meatballs en het plant-based Mince zijn beschikbaar voor de foodservice en de retail en kunnen zowel vers als bevroren geleverd worden.