OVER JAN ZANDBERGEN
VAN SLAGER NAAR WERELDSPELER
Jan Zandbergen is al sinds 1955 actief binnen de foodsector. Oprichter Jan Zandbergen begint in Leiden zijn eerste slagerij, om dit vervolgens uit te breiden naar 18 vestigingen. Ook begint hij een uitsnijderij en koopt hij in voor derden. Dit onderdeel groeit uit tot de corebusiness. In 1992 verhuist het bedrijf naar Veenendaal, centraal gelegen in de Dutch Food Valley. Met zijn persoonlijkheid, toewijding en zakelijk inzicht ontplooit Jan Zandbergen de organisatie en geeft het de aanzet voor de groei tot de wereldspeler die de organisatie vandaag mag zijn.
In 1995 draagt Jan Zandbergen de leiding over aan de volgende generatie. Meer en meer maakt de organisatie de transitie van pure handel naar partnerschap. De afgelopen jaren heeft het bedrijf actief ingespeeld op de veranderingen in de markt door meerwaarde te bieden middels extra service verlenende diensten, uitbreiding van het assortiment waaronder hybride en plantaardige producten, (marketing) concepten, productontwikkeling en het leveren van maatwerk.
In 2015 wordt Diviande toegevoegd, een expert in het portioneren en verpakken van vleesproducten. Voor focus op de ontwikkeling en productie van plantaardige producten wordt in 2019 de Future Food Group opgericht. Samen maakt dit de Jan Zandbergen Group, innovation that matters.
Sinds