Skip to content

PLANTAARDIGE EIWITTEN

Plantaardige eiwitten worden steeds populairder en winnen snel marktaandeel. Om de juiste focus op deze marktverandering te krijgen is in 2019 de Future Food Group opgericht, die zich uitsluitend focust op het eten van de toekomst en met name plantaardige vleesopvolgers. Met de productontwikkelingen en ontwikkeling van merken is er een breed assortiment voor de industrie, foodservice en retail verkrijgbaar.

CATEGORIEËN 

o.a. burgers, worsten, gehakt, schnitzels en maaltijdcomponenten.

o.a. burgers, worsten, gehakt, schnitzels en maaltijdcomponenten.

o.a. verschillende soorten broodbeleg zoals boterhamworst.

50% vlees, 50% plantaardig.

Jan Zandbergen Group - sfeerfoto plantaardige eiwitten

PLANT-BASED

Er is een duidelijke verschuiving in de markt van vlees. Steeds meer consumenten hebben de behoefte in het minderen van vlees. Toch blijft de wens dat kwaliteit en structuur wordt behouden, zodat de beleving van het eten van vlees blijft bestaan.

Door onze jarenlange slagersachtergrond in combinatie met de kennis en product development in eigen huis kunnen wij dit bieden. In ons productiecentrum in Oss houden we ons bezig met plantaardige producten: alle mogelijkheden voor duurzame en kwalitatieve vleesvervangers worden onderzocht. Dat maakt onze plant-based producten uniek.

Alle producten zijn rijk aan vitamines. De producten worden geproduceerd met Europees gecertificeerde soja. Met de productie van soja hebben we een duurzaam productieproces: 85% van de gebruikte energie tijdens de productie is hernieuwbaar.  Alle producten zijn GMO -en glutenvrij.  Zo werken we toe naar een toekomstbestendige wereld.

"Jan Zandbergen vindt het belangrijk dat de smaak van vleesopvolgers niet onder doet aan de vertrouwde smaak van vlees. Met een eigen research en development afdeling creëert Jan Zandbergen de lekkerste smaken met natuurlijke ingrediënten, kruiden en specerijen."
Jos Havekotte
Innovation Manager

Bekijk voor een volledige aanbod en mogelijkheden van plant-based producten bij ons zusterbedrijf: Future Food Group

EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR VIA JAN ZANDBERGEN:MOVING MOUNTAINS FOODS

Plantaardige eiwitten worden steeds populairder en winnen snel marktaandeel. Jan Zandbergen is de exclusieve EU distributeur van de plantaardige producten van Moving Mountains® Foods.

Het ultieme doel van Moving Mountains® is het creëren van vleesvervangers die niet alleen populair zijn bij vegetariërs en veganisten, maar die ook door flexitariërs en vleesliefhebbers enorm gewaardeerd worden. Om dit te bereiken ontwikkelt Moving Mountains® producten die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen, maar volledig plantaardig zijn. Moving Mountains® is volop bezig met de ontwikkeling van verschillende andere alternatieve vleesproducten.

Op dit moment zijn de volgende producten van Moving Mountains® verkrijgbaar voor retail en foodservice:

De producten van Moving Mountains® zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsvormen voor zowel de horeca als retail. Meer info over Moving Mountains®? Bekijk de website of contacteer onze sales afdeling.

BIOLOGISCH 

Sommige van onze plant-based producten zijn biologisch verkrijgbaar (onder het merk The Veggie Lovers). Dit betekent dat de grondstoffen op natuurlijke en gecertificeerde wijze zijn geproduceerd en dat er tijdens de productie van deze plantaardige producten geen gebruik is gemaakt van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen, of andere chemicaliën. Het productieproces van de biologische producten wordt door het Skal instituut gecontroleerd, en zijn dan ook Skal-gecertificeerd.

MERKEN 

Onze plant-based en hybride producten bieden we aan onder 4 verschillende merken. Uiteraard is het ook mogelijk om de producten af te nemen onder uw eigen private label.

Jan Zandbergen Group - FiftyFifty vleesvervangers - plantaardige vleesburger

HYBRIDE 

Er is echter ook nog een andere doelgroep, namelijk de flexitariër: iemand die graag vlees wil minderen, zonder concessies te doen. Hiervoor bieden hybride producten uitkomst. Hybride producten bestaan voor 50% uit planten en 50% uit vlees. Zo heb je het beste van twee werelden. De hybride producten bevatten alle voedselgroepen die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl. Ook hierbij blijft de smaak en structuur van vlees optimaal behouden. Deze hybride producten geven je alle voedselgroepen die je nodig hebt voor een gezondere leefstijl. Uiteindelijk krijg je nog steeds voldoende ijzer en B-vitaminen binnen door de hoeveelheid vlees en haal je C’s en A’s uit de groente.

UITGELICHTE INNOVATIES

PLNT

De toekomst is van ons allemaal, daarom is het belangrijk dat we eten wat de natuur ons te bieden heeft. Onze passie voor lekker eten gaat hand in hand met een liefde voor de natuur, waar we samen zorgen voor een toekomstbestendige planeet. Deze visie delen wij met ons netwerk gebouwd op ervaring en expertise. Doordat PLNT onderdeel uitmaakt van de Future Food Group staan we er niet alleen voor. Samen innoveren wij de smaaksensatie rechtstreeks van Europese bodem. Deze innovaties zijn volledig plantaardig waardoor er volop genoten kan worden van wat er bij je op bord ligt.

Jan Zandbergen Group - FiftyFifty plantaardige street burger

FIFTYFIFTY

Verrijk uw assortiment met de producten van FiftyFifty. De producten bestaat uit 50% groente en daardoor creëert u een meer bewuste en gezonde eet-ervaring voor u en uw klanten. Werk samen met uw klant aan een beter milieu door in vleesconsumptie te verminderen. Steeds meer mensen gaan nadenken over een gezonder dieet. Door de producten van FiftyFifty kunnen uw klanten kennis maken met een nieuwe categorie van vlees. Vanuit uw bedrijf kunt u meehelpen aan een meer gezonde leefstijl van uw klanten. Deze hybride combinatie tilt uw bedrijf naar de toekomst. Doet u mee?

MOVING MOUNTAINS

Jan Zandbergen is de exclusieve distributeur van Moving Mountains®. Het ultieme doel van Moving Mountains® is het creëren van vleesvervangers die niet alleen populair zijn bij vegetariërs en veganisten, maar die ook door flexitariërs en vleesliefhebbers enorm gewaardeerd worden. Om dit te bereiken ontwikkelt Moving Mountains® producten die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen. Momenteel zijn er plant-based burgers, gehakt, hotdogs en worsten beschikbaar. Moving Mountains® is volop bezig met de ontwikkeling van verschillende andere alternatieve vleesproducten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op