Skip to content

Geverifieerde Black Angus-erkenning voor 1788 rundvlees

Jan Zandbergen Group - rundvlees

De standaard van het Australische rundvlees ‘1788’ is verhoogd. Vanaf juni 2019 wordt al het rundvlees onder het merk 1788 Australian Grain Fed Beef erkend met de geverifieerde Black Angus beef certificering door de Angus Society of Australia. 1788 is het merk waaronder Jan Zandbergen Australisch graangevoerd rundvlees levert aan de Europese foodservice-industrie.

‘1788 Beef’ is altijd op zoek naar manieren om de producten voor haar klanten te verbeteren. Door het meest consistente kwaliteitsvlees aan te bieden onderscheidt ze zich andere leveranciers. Voor ‘1788’ koos Jan Zandbergen ervoor om slechts één ras te gebruiken voor nog meer consistentie. De keuze voor Black Angus is gemaakt omdat dit ras de beste smaak heeft en dit rundvlees steeds populairder wordt.

Jan Zandbergen Group - Black Angus Verified beef

De naam van het merk verwijst naar het jaar 1788, waarin kapitein Arthur Philip voet aan wal zette in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij 6 koeien en een stier mee. Dit was de start van het houden van vee ‘Down Under’ met als resultaat vlees van hoogstaande kwaliteit.

Europese foodservices en retail-partijen die Australisch rundvlees van een ander ras of rundvlees van andere origines willen hebben, kunnen uiteraard ook contact opnemen met Jan Zandbergen. Met verschillende graangevoerde rundvleesconcepten zoals USA Beef, ‘Charrua‘ uit Uruguay en Evita’s Choice uit Argentinië, staat Jan Zandbergen bekend als de one-stop-shop waar Europese foodservices en retail terecht kunnen voor een volledig assortiment van het steeds populairder wordende graangevoerd rund.