Skip to content

Jan Zandbergen upgrade en uitbreiding BRC klasse A

Jan Zandbergen Group - Audit

31 mei tot en met 2 juni 2016 heeft Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat wederom een BRC-audit gehad. Met de komst van de nieuwe BRC versie (7) zijn nogal wat veranderingen in eisen doorgevoerd. Met deze wijzigingen wordt ingespeeld op de actuele ‘zorgen’ in de levensmiddelenindustrie zoals voedselfraude en product recalls. Ook volgens de eisen van versie 7 heeft Jan Zandbergen WWQM weer het uitstekende resultaat van BRC klasse A certificering behaald.

Met BRC versie 7 is ook de mogelijkheid ontstaan om vrijwillige aanvullende modules aan te vragen. Jan Zandbergen WWQM heeft, binnen het onderdeel Food Safety, gekozen voor de module ‘Trader’ in verband met de handelsactiviteiten. Deze module zal ook op het certificaat vermeld worden.

Extra onderdeel gecertificeerd

Jan Zandbergen WWQM heeft tijdens deze audit haar BRC certificering ook uitgebreid. Voorheen gold de BRC-certificering alleen voor het onderdeel Food Safety, ofwel de productie- en ompakwerkzaamheden. Jan Zandbergen WWQM wilde graag alle bedrijfsactiviteiten, dus ook opslag en distributie, gecertificeerd hebben. Het British Retail Consortium (BRC) is een zeer bekend en gerespecteerd en daarmee de partij bij uitstek om ook de opslag en distributie te laten beoordelen. Hiervoor zijn intern de nodige onderzoeken uitgevoerd en aanpassingen geïmplementeerd, met als prachtig resultaat dat ook het onderdeel Storage & Distribution BRC klasse A gecertificeerd is. Dit geeft afnemers wereldwijd de zekerheid dat bij Jan Zandbergen WWQM het bedrijfsproces wordt beheerst en de voedselveiligheid wordt gegarandeerd.