Skip to content

Grasgevoerd rundvlees afkomstig uit Paraguay

Jan Zandbergen Group - grasgevoerd rundvlees Paraguay

Sinds juni mag Paraguay weer rund exporteren naar Europa. Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat heeft het Paraguayaans grasgevoerde rundvlees opgenomen in het assortiment. De eerste containers zijn inmiddels binnen en beschikbaar voor de EU markt.

Grasgevoerd rundvlees uit Paraguay onderscheid zich kwalitatief positief ten opzichte van het vlees uit buurland Brazilië. Vlees uit Brazilië is hoofdzakelijk afkomstig van het Zebu ras. In Paraguay zijn de runderen veelal een mix van Hereford, Angus en Zebu wat zich uit in een betere kwaliteit en smaak.

In het verleden kende de Paraguayaanse rundvlees industrie een aantal tegenslagen. Zo had het te kampen met mond-en-klauwzeer (MKZ) waardoor het de toegang voor export naar diverse markten verloor. Ook was overzees transport een grote uitdaging aangezien het land ingesloten ligt tussen andere landen (met de nodige politieke belangen). Ondanks deze hindernissen, heeft de Paraguayaanse rundvleessector een goede progressie laten zien en meer expertise en professionaliteit verworven. Daarbij heeft Paraguay de laatste tijd weer toegang tot diverse markten verkregen en heeft het inmiddels Argentinië overtroffen in de ranglijst van de grootste uitvoerlanden van rundvlees. Sinds juni 2015 zijn ook de EU grenzen weer open voor rundvlees uit Paraguay. Allemaal ontwikkelingen die het interessant maken om de rundvleessector in Paraguay te volgen.

Meer informatie over (de snitten van) het Zuid-Amerikaanse vlees in het assortiment van Jan Zandbergen WWQM is te vinden op www.arenamontana.nl.
Daarnaast kent Jan Zandbergen WWQM een breed assortiment hoge kwaliteit graangevoerd rund zoals Blackangusbeef uit de USA, 1788 uit Australië and Charrua uit Uruguay.