Skip to content

Ultramodern vrieshuis Jan Zandbergen operationeel

Jan Zandbergen Group - sfeerfoto productie afdeling

Precies volgens planning is, ruim een jaar na de start van de bouw, het nieuwe vrieshuis bij Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat in gebruik. De eerste pallets met vlees zijn inmiddels door het automatisch kranensysteem opgeslagen. Het 15 meter hoge pand biedt ruimte voor meer dan 14.000 palletplaatsen, goed voor zo’n 12.500 ton opslagcapaciteit.

In het nieuwe vrieshuis is alles geautomatiseerd. Vanzelfsprekend wordt de temperatuur in de cellen door een computersysteem continue in de gaten gehouden. Ook is er monitoringssysteem op het energieverbruik ingebouwd, maar bovenal wordt er gebruik gemaakt van een automatisch kranensysteem. Vorige week heeft leverancier Westfalia na het doorstaan van alle testen, het kranensysteem overgedragen.

Dankzij het automatisch kranensysteem hoeven er in principe geen medewerkers in deze ruimte van -22°C aanwezig te zijn. Het kranensysteem heeft de capaciteit om maar liefst 111 pallets per uur in de opslagruimte te plaatsen en tegelijkertijd 137 pallets per uur klaar te zetten voor verlading. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de organisatie om een groot deel van de bestellingen binnen 24 uur door heel West Europa af te leveren, al dan niet met eigen vrachtwagens.

In Veenendaal heeft Jan Zandbergen WWQM alle activiteiten -zoals douanefaciliteiten, distributie, opslag, verwerking, kwaliteitsbeheer en verkoop- onder één dak, wat praktischer is voor het overzicht en de bedrijfsprocessen. Het grote voordeel van de uitbreiding met het extra vrieshuis is dat nu ook de complete voorraad op één locatie zit. Sterker nog, er is zelf ruimte over voor opslag van derden.

Naast een nieuw vrieshuis zijn er ook enkele laad- en losdocks bijgekomen en is de expeditie- en kantoorruimte uitgebreid. Met de extra opslagcapaciteit behoort Jan Zandbergen WWQM tot de grotere voorraadhouders van vlees in Europa en met de bijkomende ruimte is de organisatie voorlopig klaar voor de toekomst.