Binnen ons team zijn diverse vakgebieden vertegenwoordigd. Zo beschikken we over specifieke kennis van vleesproducten, markten, kwaliteitszorg, logistiek en meer. Vanuit dit kenniscentrum is het mogelijk iedere klantvraag vanuit ervaring en expertise te beantwoorden.

Het gaat om de behoefte van de klant en die gaat verder dan alleen het bestellen van het vleesproduct. Jan Zandbergen deelt zijn immer up to date kennis over de vleesmarkt en vleesproducten met zijn afnemers en leveranciers en is hierbij meer partner dan handelaar.

 

Productkennis

Niets is zo belangrijk als het kennen van het product dat je verkoopt. Uiteraard hebben de medewerkers op de productievloer kennis van het slagersvak, maar ook de sales managers zijn bekend met alle snitten.

De kennis van het product gaat ook verder terug in de keten. Voordat Jan Zandbergen met een leverancier in zee gaat, wil het met eigen ogen hebben gezien waar het vlees vandaan komt, hoe de dieren leven en hoe het slacht- en verwerkingsproces gaat.

Eventueel kan Jan Zandbergen samen met u als klant nieuwe producten ontwikkelen, afgestemd op uw wensen. Onze sales managers, voedingstechnologen en kwaliteitsdienst denken graag met u mee. Een andere receptuur, aanpassingen in het formaat zodat het product aansluit op uw bedrijfsprocessen, verpakking voorzien van uw huisstijl; elke specifieke vraag zien wij als een leuke uitdaging.

Marktkennis

De vleesmarkt is een dynamische wereld. Regelgeving, valutakoersen e.d. zorgen ervoor dat elke dag weer anders is. Bij Jan Zandbergen is deze informatie up to date en wordt er tijdig op ingespeeld.
Marktkennis gaat verder dan prijstechnische kennis. Denk ook aan het kennen van de infrastructuur en eetcultuur per land.

Het internationale commerciële team monitort de prijzen en consumentenvoorkeuren voortdurend en speelt daarop in. Dat uit zich bij de klantcontacten in het meedenken welk product het interessantst is voor de klant. Geen snelle verkoop van het beste of goedkoopste stukje vlees maar -op basis van actuele kennis- samen bepalen welk vleesproduct het best in het proces past en leidt tot meer rendement bij de klant.

Netwerk

Jan Zandbergen zit diep geworteld in de internationale vleesmarkt en heeft daardoor een breed netwerk. Van nauwe contacten met leveranciers wereldwijd en afzetkanalen in West Europa, lid van Nepluvi en Impega tot in het bestuur van DMIA (Dutch Meat Import Association). Gevestigd in Veenendaal zitten we ook in de Foodvalley, dicht bij vele kennisinstanties en collega’s in food.

Partnership

Als vooruitstrevende partij willen wij het beste voor onze klanten. Daarom delen we onze kennis met u en denken proactief mee. We zijn hierbij meer partner dan handelaar. Uw business is ónze business, samen gaan we voor meerwaarde en winstoptimalisatie.